Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
19.07.2016

Informacija o aktivnostima na sprječavanju pojave bolesti kvrgava koža goveda

Povodom neposredne opasnosti od pojave opasne zarazne bolesti kvrgave kože goveda na teritoriji Crne Gore, Uprava za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, izdaje sljedeće21.07.2016.

Potvrđen prvi slučaj bolesti kvrgave kože goveda u Crnoj Gori

Potvrđen prvi slučaj bolesti kvrgave kože goveda u Crnoj Gori

Prvi slučaj bolesti kvrgave kože goveda potvrđen je i u Crnoj Gori. Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove danas je dobila zvaničnu potvrdu laratoriske analize koju je sprovela Specijalistička veterinarska labaratorija. Iz Uprave poručuju da nema mjesta panici, da se bolest ne prenosi na ljude, ni na druge životinje, te da nije ugrožena bezbjednost hrane.Projekti            


Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove

European Food Safety Authority

                                                           

Vet up           

Veterinarska uprava

Zajedno protiv bjesnila

VU


Aquaculture Balkan 

 

 

 

Aktuelnosti

29.07.2016.

Naredba o mjerama za sprječavanje širenja bolesti kvrgave kože goveda

Nova naredba objedinjava sve do sada donijete naredbe o zabrani uvoza goveda i proizvoda od goveda iz zemalja u kojima je bolest registrovana, propisana je obaveza vakcinacije svih goveda na teritoriji Crne Gore, kao i sve mjere koje se sprovode.

više...
29.07.2016.

Proglašenje granica zaraženog i ugroženog područja od naročito opasne zarazne bolesti kvrgave kože – lumpy skin disease (LSD)

Dana 29. jula 2016. godine, Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Ministarstva polјoprivrede i ruralnog razvoja proglasila je djelove teritorija opština Kolašin, Rožaje i Plav zaraženim područjem, a dio teritorija opština Kolašin, Rožaje, Plav i Andrijevica ugroženim područjem od naročito opasne zarazne bolesti kvrgave kože – Lumpy Skin disease (LSD).

više...
29.07.2016.

Informacija o trenutnoj situaciji i mjerama za spriječavanje širenja bolesti kvrgave kože goveda

U Crnoj Gori je od 21. jula do danas bolest kvrgave kože zabilježena kod 23 goveda, na teritoriji sedam opština: Gusinje, Berane, Bijelo Polje, Kolašin, Mojkovac, Plav i Rožaje.

više...
29.07.2016.

Proglašenje granica zaraženog i ugroženog područja od naročito opasne zarazne bolesti kvrgave kože – lumpy skin disease (LSD) na teritoriji opština Bijelo Polje, Berane, Petnjica i Mojkovac

Dana 28. jula 2016. godine, Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Ministarstva polјoprivrede i ruralnog razvoja proglasila je opštinu Mojkovac i djelove opština Berane i Bijelo Polje zaraženim područjem, a dio teritorija opština Bijelo Polje, Berane i Petnjica ugroženim područjem od naročito opasne zarazne bolesti kvrgave kože – Lumpy Skin disease (LSD).

više...
26.07.2016.

Saopštenje za javnost – novi slučajevi goveda oboljelih od bolesti kvrgave kože

Specijalistička veterinarska labaratorija danas je potvrdila još 5 slučajeva bolesti kvrgave kože goveda. Dva su na teritoriji opštine Bijelo Polje, dva na teritoriji opštine Mojkovac, jedno na teritoriji opštine Berane. Prethodnih dana potvrđena su dva slučaja, u Gusinju i Bijelom Polju.

više...