Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
19.04.2010

U Briselu od 15. do 19. marta održan trening u organizaciji DG SANCA

U okviru inicijative „Više obuke za sigurniju hranu“ (BTSF) Generalni direktorat Evropske komisije za hranu i potrošače (DG SANCO) organizovao je trening...



27.03.2015.

Saopštenje: Ekspert za bezbjednost hrane upoznao proizvođače sa sjevera sa EU standardima i olakšicama za „male proizvođače“ u procesu pripreme hrane

Saopštenje: Ekspert za bezbjednost hrane upoznao proizvođače sa sjevera sa EU standardima i olakšicama za „male proizvođače“ u procesu pripreme hrane

Poljoprivredni proizvođači i prerađivači sa sjevera Crne Gore imali su priliku da se na radionici u Bijelom Polju upoznaju sa opštim i posebnim higijenskim zahtjevima koje prema EU standardima treba da ispune objekti za proizvodnju i promet hrane životinjskog porijekla. Prozvođače je na tu temu informisao gospodin Alberto Mankuzo (Alberto Mancuso) ekspert za bezbjednost hrane iz Italije koji boravi u Crnoj Gori i pruža ekspertsku pomoć kroz dio MIDAS projekta koji se odnosi na tehničku pomoć za podršku skrininga i klasifikacije objekata za hranu u skladu sa EU standardima.



Aktuelnosti

30.03.2015.

U Podgorici održana radionica za subjekte u poslovanju hranom iz centralnih i južnih krajeva Crne Gore o fleksibilnostima u zakonodavstvu o higijeni hrane

Nastavak aktivnosti u okviru MIDAS projekta “Tehnička pomoć za podršku skrininga i klasifikacije objekata za hranu u skladu sa EU standardima” U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja- Veterinarske uprave 27. marta 2015.godine u Podgorici je održana radionica za subjekte u poslovanju hranom iz centralnih i južnih krajeva Crne Gore o fleksibilnostima u zakonodavstvu o higijeni hrane.

više...
27.03.2015.

Saopštenje: Ekspert za bezbjednost hrane upoznao proizvođače sa sjevera sa EU standardima i olakšicama za „male proizvođače“ u procesu pripreme hrane

Saopštenje: Ekspert za bezbjednost hrane upoznao proizvođače sa sjevera sa EU standardima i olakšicama za „male proizvođače“ u procesu pripreme hrane

Poljoprivredni proizvođači i prerađivači sa sjevera Crne Gore imali su priliku da se na radionici u Bijelom Polju upoznaju sa opštim i posebnim higijenskim zahtjevima koje prema EU standardima treba da ispune objekti za proizvodnju i promet hrane životinjskog porijekla. Prozvođače je na tu temu informisao gospodin Alberto Mankuzo (Alberto Mancuso) ekspert za bezbjednost hrane iz Italije koji boravi u Crnoj Gori i pruža ekspertsku pomoć kroz dio MIDAS projekta koji se odnosi na tehničku pomoć za podršku skrininga i klasifikacije objekata za hranu u skladu sa EU standardima.

više...
04.01.2015.

Obavještenje: Sumnja na prisustvo nedozvoljenih supstanci u svježem mesu

Na osnovu saznanja o rezultatima nalaza Veterinarske inspekcije o potvrdi prisustva nedozvoljenih supstanci u prerađevinama od mesa u većem broju maloprodajnih objekata za promet svježeg mesa – prisustvo vinobrana u ćevapima i pljeskavicama, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja daje sledeće saopštenje i upozorenje:

više...
21.10.2014.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Sredinom oktobra ove godine, na teritoriji opština Danilovgrad, Podgorica i Cetinje, veterinarska služba Crne Gore je registrovala pojavu zarazne bolesti plavi jezik kod goveda i ovaca koju prenose komarci iz roda Culicoides.

više...
17.10.2014.

IV Upravni odbor projekta CAPS2

U periodu od 26. - 27. novembra 2014. godine, u Bečićima/Budvi, u Crnoj Gori, održava se četvrti po redu sastanak Upravnog odbora projekta "Jačanje centara za proizvodnju akvakulture i nadzor bezbjednosti u prekograničnim zemljama Jadrana- CAPS2".

više...