Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
19.07.2016

Informacija o aktivnostima na sprječavanju pojave bolesti kvrgava koža goveda

Povodom neposredne opasnosti od pojave opasne zarazne bolesti kvrgave kože goveda na teritoriji Crne Gore, Uprava za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, izdaje sljedeće07.10.2016.

IZVJEŠTAJ: Obuke o fitosanitarnim kontrolama radi izdavanja biljnih pasoša

IZVJEŠTAJ: Obuke o fitosanitarnim kontrolama radi izdavanja biljnih pasoša

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove – Sektor za fitosanitarne poslove, u saradnji sa TAIEX programom Evropske komisije organizovalo je 26. i 27. septembra 2016. na Biotehničkom fakultetu, ekspertsku misija na temu Fitosanitarna kontrola radi izdavanja biljnih pasoša (TAIEX Expert Mission on Phytosanitary Control for issuing Plant Passports). Predavači su bili stručnjaci iz oblasti zdravstvene zaštite bilja: Tamás Székely i György Pataki iz Mađarske. Osim predstavnika Sektora za fitosanitarne poslove, ekspertskoj misiji su prisustvovali predstavnici Biotehničkog fakulteta uključeni u sertifikaciju sjemenskog i sadnog materijala.Projekti            


           UBHVFP

               UBHVFP

               UBHVFP

               VU


                   

Aquaculture Balkan

 

Aktuelnosti

17.10.2016.

Izvještaj: Implementacija biljnih pasoša

U okviru IPA Projekta „Razvoj bezbjednosti hrane i fitosanitarnih službi u Crnoj Gori“ („Development of the Food Safety and Phytosanitary Services in Montenegro“) u periodu od 10. –15. oktobra 2016. godine održana je obuka na temu implementacije biljnih pasoša: izrada informatora za fitosanitarne inspektore i obveznike upisa u Registar proizvođača, prerađivača, uvoznika, distributera i skladištara bilja, biljnih proizvoda i objekata pod nadzorom, izrada pamfleta (letaka) za određene štetne organizme i njihova veza sa biljnim pasošima.

više...
10.10.2016.

IZVJEŠTAJ: Odražana obuka na temu usklađivanje i formiranje nacionalne sortne liste

U okviru projekta „Razvoj bezbjednosti hrane i Fitosanitarnih službi u Crnoj Gori“ („Development of the Food Safety and Phytosanitary Services in Montenegro“ ) održana je obuka, na temu usklađivanje i formiranje nacionalne sortne liste u periodu od 26 – 29 septembra 2016. godine.

više...
07.10.2016.

IZVJEŠTAJ: Obuke o fitosanitarnim kontrolama radi izdavanja biljnih pasoša

IZVJEŠTAJ: Obuke o fitosanitarnim kontrolama radi izdavanja biljnih pasoša

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove – Sektor za fitosanitarne poslove, u saradnji sa TAIEX programom Evropske komisije organizovalo je 26. i 27. septembra 2016. na Biotehničkom fakultetu, ekspertsku misija na temu Fitosanitarna kontrola radi izdavanja biljnih pasoša (TAIEX Expert Mission on Phytosanitary Control for issuing Plant Passports). Predavači su bili stručnjaci iz oblasti zdravstvene zaštite bilja: Tamás Székely i György Pataki iz Mađarske. Osim predstavnika Sektora za fitosanitarne poslove, ekspertskoj misiji su prisustvovali predstavnici Biotehničkog fakulteta uključeni u sertifikaciju sjemenskog i sadnog materijala.

više...
28.09.2016.

SVJETSKI DAN BORBE PROTIV BJESNILA

28. septembar se obilježava kao Svjetski dan borbe protiv bjesnila u cijelom svijetu u cilјu jačanja svijesti o opasnosti koju ova bolest predstavlјa za zdravlјe lјudi i životinja i mjerama za što efikasniju prevenciju i kontrolu. Kao i ranijih godina, Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Ministarstva polјoprivrede i ruralnog razvoja, obiljležava 28. septembar svojim aktivnim učešćem u borbi protiv bjesnila i to promovisanjem kontinuirane vakcinacije pasa i mačaka, sprovođenjem oralne vakcinacije lisica i drugih divlјih životinja i edukacijom stanovništva i stručne javnosti

više...
23.09.2016.

NAJAVA: Radionica o vršenju fitosanitarne kontrole radi izdavanja biljnih pasoša

U periodu od 26. - 29. septembra 2016. godine održaće se ekspertska misija i radionica na temu Fitosanitarna kontrola radi izdavanja biljnih pasoša (TAIEX Expert Mission on Phytosanitary Control for issuing Plant Passports, Taiex Workshop on Phytosanitary Control for issuing Plant Passports).

više...